Razi blogja

Sajtós, közéletis, ugyanakkor személyes blog, méghozzá a székelyektől, Csíkból nézve. Frissítés bevállaltan rapszodikus, de azért van, amikor gyakrabban. Arról írok, amiről éppen ihletem van, meg olyan dolgokról (is), amik máshol nem jelenhetnek meg. Osztán én es kéváncsi vagyok, mi lesz belőle.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Egologo

Kis finomvegyes a Hargita Népéről

2009.05.05. 12:22 | razi | Szólj hozzá!

Címkék: sajtó rmdsz mpp hargitanépe megyeitanács

Nyilván Csíkból és ráadásul ilyen közéletis-sajtós blog írójaként nem hagyhatom szó nélkül a Hargita Népés történetet.

Csak az a baj, hogy igazából nincs kikristályosodott véleményem róla, inkább olyan finomvegyes. Amikor a kollégák a megyei lapnál ütik a vasat, s cenzúráról meg pártnyomásról kiálltanak, meg tudom őket érteni. Mindazonáltal éppen az mond ellen üzenetük tartalmának, hogy el tudják mondani, s meg tud jelenni minden vehemens tiltakozásuk "gazdájuk" ellen. Persze, a "gazdának" is van annyi esze, hogy hagyja, tombolják ki magukat a gyerekek, oszt majd lecsillapodnak, hisz munkahely azért mindenkinek kell. Az sincs kizárva, hogy egy jó adag marketing is van az egész történetben. A kollégák részéről az, hogy ápolják az elmúlt években kialakított "imidzsüket" (azért ne felejtsük el, a Hargita Népénél nagyobb RMDSZ-es szócső nem volt az egész transzilván sajtófelhozatalban, aztán néhányan nyugdjba mentek, másokat kitúrtak), a "gazda" részéről meg az lehet a hozzáállás, hogy mi az hogy pártpolitika meg minden, hát nem látja mindenki, hogy ezek mennyire szidnak engem?

Szóval: meg tudom érteni a kollégákat, hogy minden erejükkel azon vannak, hogy vélt vagy valós szabadságukat megtarthassák (értsd: azt csinálnak, amit akarnak, különösebb szakmai és gazdasági kontroll nélkül), engem azonban, mint Hargita megyei adófizetőt, kissé elkezdett zavarni, hogy az önkormányzati tulajdonú lap szerkesztőségi politikáját igencsak elkezdte dominálni az egyik párt, mégpedig az MPP. Hozzáteszem, az is zavarna, ha az RMDSZ volna az a párt. A Hargita Népének, mint önkormányzati tulajdonú napilapnak, valóban nem szabad szócsővé válnia, de az MPP szócsöve se legyen - márpedig erre utaló jel épp elég volt az utóbbi időben. Már ha az nem volna elég ugye, hogy az MPP egyik prominens személyisége még mindig ott keresi a kenyerét, minden botránya ellenére. S ezzel sem volna semmi baj, végülis, nem tilos az újságírónak politikussá válnia, csak aztán ne önmaga írja a cikket arról, hogy miképpen verekedett össze politikusként az ellentábor tagjával. Mert azért a szakmának "ejsze" még vannak szabályai. Legalábbis én így emlékszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://razi.blog.hu/api/trackback/id/tr441103978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása