Razi blogja

Sajtós, közéletis, ugyanakkor személyes blog, méghozzá a székelyektől, Csíkból nézve. Frissítés bevállaltan rapszodikus, de azért van, amikor gyakrabban. Arról írok, amiről éppen ihletem van, meg olyan dolgokról (is), amik máshol nem jelenhetnek meg. Osztán én es kéváncsi vagyok, mi lesz belőle.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egologo

Tápos hoki gyurcsányi székely virtussal

2008.09.15. 20:16 | razi | Szólj hozzá!

Címkék: dunaújváros hoki sportklub székely újpest hőbörgők jégkorongblog

Megkezdődött a hokiszezon.

Elég hosszas időkre kéne visszamenjek, hogy elmagyarázzam... A legelején volt ugye a nagy magyar összeborulás, amikor a Sportklub először részt vett a magyar bajnokságban, s mindenki milyen lelkes volt, s mi is el voltunk ragadtatva, olyan... Olyan nagyon jó érzés volt.

Azóta sok víz lefolyt már az Olton, most már nem olyan jó érzés ez a most már közös, magyar-román bajnokság. Két év alatt sok minden kiderült. A táposozás, gyurcsányozás szinte mindennapos, ha magyarországi csapat látogat a Vákár Lajosba. Volt már verekedés is helybéli és magyarországi között. A legfrissebb most az, ahogy a jégkorongblogon valami fénalfabéta provokátorok - hogy jellemezzem én is így őket - minősíthetetlen ocsmányságokkal "szórakoztatják" az egyébként tisztes szerzői- és olvasótábort, amelynek tagjai áldozatos és önzetlen munkával  próbálnak tenni a hokiért, amit részükről lehet, s postjaikból, hozzászólásaikból lerí, hogy értik, szeretik a sportot, s láttak már egy s mást a világban. Egy ilyen közegbe szabadult be most két vadmalac, akik csak azért, mert a Sportklub most két súlyos vereséggel küldte haza a Dunaújvárost és az Újpestet, már az NHL-ben képzelik magukat, s ékezet nélküli törtmagyar helyesírással magas lóról lesajnálják az egész magyarországi hokit.

Ez az új idény premisszája.

Sajnos tény és való, létezik ez az állatfajta itt Csíkban, amit itt ez a két debil hozzászóló testesít meg, ezek azok a csíki görények, amelyek táposoznak, gyurcsányoznak hokimeccsen, amelyek fradiszurkolókat kergetnek meg és vernek meg két egykor haver csapat meccsén, akik egyébként csak azért járnak meccsre, mert semmi más extra nincs az életükben, s olyankor legalább dőlhet a pia, s nem szól asszony, lehet ereszteni. Ha rájuk nézel, rögtön látod a gülledt szemükön, hogy valami odabent nem stimmel, régebb legalább nem mertek sokat pofázni, egymást bicskázták a bodegában s azzal nyugi volt. Most már emancipálódtak annyira, hogy kikerül néha a 10 lej belépőre, bár nagyon meg kell gondolni, mert az már rengeteg deci vodka(utánzat). Egyesek úgy látom, a billentyűzetet is megtanulták kopogtatni, de annyira még nem, hogy tudják, hol a magyar karakter-kiosztás.

Jó lenne bevezetni legalább egy minimális magyar helyesírási követelményt az ilyen beszólóknak, legalább ékezettel lehessen olvasni a hőzöngéseket. Valamivel kevésbé fárasztó.

A bejegyzés trackback címe:

https://razi.blog.hu/api/trackback/id/tr28665042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása