Razi blogja

Sajtós, közéletis, ugyanakkor személyes blog, méghozzá a székelyektől, Csíkból nézve. Frissítés bevállaltan rapszodikus, de azért van, amikor gyakrabban. Arról írok, amiről éppen ihletem van, meg olyan dolgokról (is), amik máshol nem jelenhetnek meg. Osztán én es kéváncsi vagyok, mi lesz belőle.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egologo

Válság és halál

2009.04.17. 12:33 | razi | Szólj hozzá!

Címkék: sajtó gazdaság halál kolozsvár válság csőd kocsmák csíkszereda

Úgy érzem, nem történik igazán semmi említésre méltó. Minden a gazdasági válságról szól, s az unalmas. Nap mint nap arra ébredsz, mi ment tönkre, mi fog leállni, ki ment csődbe. Az utcán járva-kerve is egyre több a bezárt bolt, megszűnt kocsma. Az általános életérzés nem előrenéző, optimista, hanem védekező, konzerváló. Nyaralást már nem tervezel merészet, már nem akarsz világot látni, messzire utazni, csak a pénztárcádat nézed, s kétled, hogy lesz egyáltalán valami. Egyik hónapról a másikra élsz újra, egyik fizetéstől a másikig, ha egyáltalán sikerül. Nálunk a szakmában is egyre többek a riasztó hírek. Kolozsváron a megyei tanács beszáll a sajtó támogatásába állami hirdetésmegrendelésekkel. S ez Kolozsvár, nem Csíkszereda... Meg hallani, hogy egyik erdélyi magyar szerkesztőségben egységesen 700 lej fizetést kapnak a válság miatt a munkatársak.  Lehet, hogy ez csak riogatás, de úristen, ha velünk lenne ez, még a részleteimet sem tudnám kifizetni. Annyi biztos, hogy az év eleji megtorpanás után most ismét folynak ki nálunk az újságból a reklámok és az apróhirdetések, s a példányszám sem csökken, pedig drágítottunk. Ilyen szempontból talán nincs miért aggódni.
Valahogy mégsem tudok optimista lenni. Tesszük a dolgunkat, s telik az idő, de nagyjából üresben. Ráadásul emberek halnak meg körülöttünk, s nem csak az idősek... Ez sem növeli az optimizmust.

Gyerekkoromban valahogy nem így képzeltem el a 21. századot.

A bejegyzés trackback címe:

https://razi.blog.hu/api/trackback/id/tr371070633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása