Razi blogja

Sajtós, közéletis, ugyanakkor személyes blog, méghozzá a székelyektől, Csíkból nézve. Frissítés bevállaltan rapszodikus, de azért van, amikor gyakrabban. Arról írok, amiről éppen ihletem van, meg olyan dolgokról (is), amik máshol nem jelenhetnek meg. Osztán én es kéváncsi vagyok, mi lesz belőle.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egologo

Válaszok, újabb kérdések

2008.04.22. 18:12 | razi | Szólj hozzá!

Papp Elődöt indítja a Magyar Polgári Párt Csíkszeredában polgármesternek, ami kissé meglepő. Hogy miért? Lehet, hogy 1-2 hónappal ezelőtt ezen kevesebben lepődtek volna meg, de azóta az általam érzékelt közvélemény többnyire megegyezett abban, hogy Elődnek nem lehet esélye Rádullyal szemben. Szóbeszédek keringtek, hogy megkeresték Ferenczes Istvánt, Elekes Andrást. Szondy Zoltán neve is sokszor elhangzott. Egyébként ő, mármint Szondy vezeti a tanácsosi listát, ahová ugye húzóembert szoktak tenni, Papp Előd csak másodikként követi... Akkor ki is a népszerűbb? A sajtótájékoztatón persze már határozott az MPP, Papp Előd veri Rádulyt, mondják bizonyos saját közvéleménykutatási adatokra hivatkozva - ehhez most csak annyit tennék hozzá, hogy nem hiába vannak szabályok az elektronikus médiában az ilyen felmérések eredményeinek közlésével kapcsolatban.
Egy másik bizonytalanság is megszűnt ma, Szász Jenő a Hargita megyei tanács elnökségéért indul, Borboly Csaba ellenében, odahaza (Udvarhelyen) Orbán Árpádra hagyta a Bunta Leventével való megmérkőzést. Itt is lehetne spekulálni, de majd június 1. után kiderül, hogy mennyire volt ez kiszámolva. Most csak annyit, hogy miképp azt már tegnap is vélekedtem, Szász több szavazatot szerezhet Csíkban, mint Borboly Udvarhelyen (persze azért badarság volna megfeledkezni Borboly szervezőkészségéről, jól bejáratott apparátusáról). Gyergyó? Megmondhatatlan: szürke folt, erős, de lehet, hogy csak hangos MPP-s bázissal. Mindenesetre a Bunta-Szász helycsere elég nyilvánvalónak látszik, s bizonyítsa be valaki, hogy ebben aztán nincsen semmi szándékosság.

A bejegyzés trackback címe:

https://razi.blog.hu/api/trackback/id/tr61437469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása