Razi blogja

Sajtós, közéletis, ugyanakkor személyes blog, méghozzá a székelyektől, Csíkból nézve. Frissítés bevállaltan rapszodikus, de azért van, amikor gyakrabban. Arról írok, amiről éppen ihletem van, meg olyan dolgokról (is), amik máshol nem jelenhetnek meg. Osztán én es kéváncsi vagyok, mi lesz belőle.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egologo

Elérkezett a nagy nap

2008.04.21. 16:20 | razi | Szólj hozzá!

Címkék: választások rmdsz szász mpp bunta jelöltállítás titkolózás

Legyen akkor egy kicsi politika is. Az utolsó pillanatig titkolják és rejtegetik a Magyar Polgári Párt jelöltjeinek kilétét Csíkszeredában, de Udvarhelyen is. Szász Jenő még mindig lebegteti, hogy megméretkezik-e Buntával Udvarhelyen vagy megpróbálja átvenni az RMDSZ-es jelölt helyét a megyei tanács élén. Ma, hétfőn délután, kb. 32 órával a jelöltállítási határidő lejárta előtt még nem lehet tudni semmit hivatalosan. Kiszivárogtatások voltak, gondolom, tesztelési szándékkal, ilyen például Orbán Árpád neve Udvarhelyen vagy egyáltalán a megyei tanácselnökjelöltség lehetősége Szász esetében. Csíkban több lehetséges jelölt neve is elhangzott a sáncrádióban, Ferenczes István, Elekes András vagy Szondy Zoltán - egyiket sem erősítették meg, de nem is cáfolták. Az az érzésem, nem nagyon tudják, kit érdemes Rádullyal szembeállítani. Eleve elvesztett csatát csak úgy van értelme megvívni, ha közben győztesen tudsz kijönni más területen. Ha tovább tudod építeni a párt imidzsét például. De ki tudja, mi lehet még a háttérben. Lehet spekulálni mindenfélét, előfordulhat, hogy Szász úgy gondolkodik, talán nem tudna nyerni otthon Buntával szemben, Borbollyal viszont lehet esélye a megyénél. Az udvarhelyiek ugyanis nem szívesen szavaznak csíkira, Csíkban viszont hallani olyat is, hogy inkább Szász, mint Borboly... Kérdés, mit mondanak a gyergyóiak. Rettenetesen sok közvéleménykutatás készülhetett az elmúlt napokban, szívesen rápillantanék egyik-másikra. Nemsokára azonban lehull a lepel a Nagy Titokról, s talán okosabbak leszünk. S csak reménykedjünk benne, hogy bármilyen döntés születik, rosszabb azért nem lesz nekünk. Mármint az ártatlan átlagszavazónak, aki a nagy egésznek úgyis csak olyan kicsi szeletkéjét látja, hogy szinte esélye sincs helyesen választani.

A bejegyzés trackback címe:

https://razi.blog.hu/api/trackback/id/tr73435605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása