Razi blogja

Sajtós, közéletis, ugyanakkor személyes blog, méghozzá a székelyektől, Csíkból nézve. Frissítés bevállaltan rapszodikus, de azért van, amikor gyakrabban. Arról írok, amiről éppen ihletem van, meg olyan dolgokról (is), amik máshol nem jelenhetnek meg. Osztán én es kéváncsi vagyok, mi lesz belőle.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egologo

Másfeledik nyilvánosság

2008.04.16. 13:31 | razi | 1 komment

Címkék: szerkesztés nyilvánosság sms vélemény

Csíkszereda és Csík népét élénken érdekli a köz élete, állapota. Nagyon kritikusak, sokszor tapintatlanul és gonoszul odadöfnek. Jó példa erre az, amit én most másfeledik nyilvánosságnak fogok nevezni. Az SMS-e-mail vélemény rovatra gondolok, ahová a hozzászólásokat inkognitóban is beengedjük, ezzel jellege közelít az internetes, fórumos nyilvánossághoz, csak azzal a különbséggel, hogy ez az írott sajtóban jelenik meg, kinyomtatva. Az újság egyik legolvasottabb rovata ezzel, s biza szerkesztésével sok gond akad. Kezdve azzal, hogy rengeteg hozzászólás, vélemény jön, így hiába növeltük meg a felületét, így sem fér be minden. Aztán persze ott vannak a rágalmazó, valótlanságokat állító, bosszúvágyból fogant vagy lejáratási szándékú vélemények, amelyeket ki kell szűrni. Na de ha közszereplőt kritizálnak, szidnak le, akkor azt ki kell-e szűrni? Mondhatja ő is, hogy áthágjuk a személyiségi jogait... S egyáltalán ki a közszereplő? Egy falusi polgármester az? Ha az, akkor vállalnia kellene a kritikákat, ehelyett sok az asztalra ütve tiltakozik. A névtelenséget kifogásolja, de azt elfelejti, hogy a szavazópolgár is névtelenül pecsétel a fülkében.
Annyi biztos, hogy nagyon népszerű ez a fajta közlési lehetőség. S ha az érem másik oldaláról nézzük: ha kötelező lenne a valós névvel való aláírás, akkor sok vélemény nem jutna el hozzánk. Nem kerülnének nyilvánosságra néha olyan visszásságok, fonákságok, amelyek közül sokból éppen a vélemények miatt lehetett téma. De az igazságtalan vádaskodásnak, valaki jogtalan bemocskolásának mégsem adhat helyet ez a rovat. Hol húzzuk hát meg a határt, mit engedjünk be és mit nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://razi.blog.hu/api/trackback/id/tr52428251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robi 2008.05.21. 10:41:48

Nos, eloszor is nekem a MINERAL QUANTUMROL, van egy rossz velemenyem ill inkabb a vezetosegel, mert csak ugy elkuldik az alkalmazotakat es aztan hirdetik ,hogy van felvetel itt a fo bunos ket emberke, K.G es meg egy. De nagyon remelem, hogy fent van az ISTEN es lessz igazsag egyszer!
süti beállítások módosítása